Karadeniz’de gemiden düşen denizci hayatını kaybetti

MDN İstanbul

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz’de Kerç Boğazı yakınlarındaki İNCE EGE gemisinden denize düşen bir denizcinin hayatını kaybederek Deniz Şehidi olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili bir basın bildirisi yayımlayan İnce Denizcilik de Rusya’nın Taman Limanı’nda liman yetkililerinin de gemide işlem yaptığı sırada, draft sörvey yapmak için halat çarmıhından inen 2’nci Kaptan Yücel Ulaşkın’ın draftları okuduğu sırada denize düştüğü ve bölgedeki olumsuz hava şartları nedeniyle denizcinin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

 

İnce Denizcilik tarafından yapılan basın duyurusu:

İşletmeciliğini yaptığımız Ege Shipping’e ait Singapur bayraklı İnce Ege gemisinde 4.2.2022 tarihinde Rusya’nın Taman Limanı’nda liman yetkililerinin de gemide işlem yaptığı sırada, draft sörvey yapmak için 2’nci Kaptan Yücel Ulaşkın yanında bir usta gemici ile birlikte draftları okumak için halat çarmıhından inerken 02.32‘de denize düşmüştür. Kendisine derhal can simidi atılmış ve orada bulunan usta gemicinin haber vermesi ile gemi kaptanı ve ilgili personel güverteye koşarak yardım operasyonunu başlatmıştır.

2 metre dalga olması ve kurtarma botunun indirilmesi mümkün olmadığından derhâl menoverboard distress mesajı gönderilerek çevreden, VHF 1’ den limandan yardım istenmiştir.

denizci

Gemi personeli sürekli olarak kurtarma operasyonuna devam etmiş, bu operasyon sırasında bir personel de suya girmiş fakat 2 metreyi geçen dalgalar ve 17-20 knots rüzgar nedeni ile başarılı olunamamıştır.

Bu sırada yardıma gelen sahil römorkörlerinin de yardımıyla 45 dakika sonra kazazede denizden kurtarılmıştır.

İlk yardım ve kalp masajı römorkörde yapılmış, sahilden gelen doktor tarafından müdahale edilmiş fakat kurtarılamamıştır.

Hepimizi üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Konu hakkında tahkikat devam ettiğinden daha detaylı bilgi netleştikçe kamuoyu bilgilendirilecektir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın