Karadeniz’deki mayınlar temizlendi

MDN İstanbul

NATO Denizcilik Merkezi (NATO Shipping Center-NSC), Batı Karadeniz’de sürüklenen mayınların tespit edildiğini ve devre dışı bırakıldığını açıkladı.

Açıklamada, son başıboş mayının 8 Eylül’de Karadeniz’in Güneybatı kesimindeki kıyı ülkesi yetkilileri tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildiği belirtildi. Mayın ve benzeri nesneler için yapılan araştırma çalışmalarının ise devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Başıboş mayın riskinin gözardı edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada denizcilik faaliyetleri için engel oluşturmasının önüne geçilmesi adına mayın ve benzeri başıboş nesneleri tespit eden gemilerin yetkilileri bilgilendirmesinin önemine vurgu yapıldı.

İlginizi çekebilir:    Serbest mayınlara karşı yapılması gerekenler

NSC ayrıca kaptanları yüzer nesnelerden kaçınması, mürettebatı gemilerin ön alanlarından uzak tutması ve etkili gözlem ekipmanları kullanarak güvenliği maksimum düzeyde tutması konusunda şiddetle uyardıklarını da tekrar hatırlattı. Ticari gemilerin yerel makanların yayımlarını düzenli olarak takip ederek gerekli seyir uyarılarını dikkate alması gerektiği de vurgulandı.

Yazıda ayrıca Karadeniz’deki güvenli rotalar, alınması gereken tedbirler ve yazılım korsanlığı önlemleriyle ilgili rehberler hakkında da bilgi verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın