PN MİLGEM Projesi’nin sac kesimi Karaçi’de gerçekleşti

MDN İstanbul

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda geçtiğimiz hafta icra edilen Pakistan Deniz Kuvvetleri (PN) MİLGEM Projesi’nin 1’inci Gemi Omurgasının Kızağa Konulması Töreni’nin ardından 3’üncü geminin Sac Kesim Töreni Pakistan Karaçi Tersanesi’nde dün gerçekleştirildi.

Törene Türkiye’den gönderdiği mesajla katılan ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün, PN MİLGEM Projesi’nin dost ve kardeş ülke Pakistan ile olan bağların sağlamlaştırılmasındaki rolüne dikkat çekti ve Proje’nin titizlikle ilerlediğini belirtti.

Covid-19 önlemleri alınarak düzenlenen törende Karaçi Tersane Komutanı Tümamiral Ather Saleem, Karaçi Gemi İnşa Genel Müdürü Tuğamiral Muhammad Jahanzeb Ahsan, ASFAT Karaçi temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Eylül 2018’de imzalanan anlaşma kapsamında Pakistan, dört adet gemi tedarik edecek. Gemilerden ikisi İstanbul Tersane Komutanlığı’nda, ikisi de Pakistan Karaçi’de inşa edilecek. İlk etapta İstanbul ve Karaçi’de inşa edilecek birer korvet 2023’te Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine katılacak. Diğer 2 gemi ise 2024’te envantere girecek. Üretim süreci ilk gemide 54 ay, ikinci gemide 60 ay, üçüncü gemide 66 ay, son gemide ise 72 ay sürecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın