Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane Binası açıldı

MDN İstanbul

Türk denizciliğinin ‘Beybabası’ olarak bilinen Uzmar Denizcilik’in kurucusu Kaptan Altay Altuğ adına İTÜ’de Denizcilik Fakültesi’ne yapılan Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane Binası düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir açılışa Yıldırım’ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Dr Oğuz Salim Söğüt, Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının öğretim üyelerinin çaldığı kemençe ve kanun müzik dinletisi ile başladı.

‘İnsanları sevin yeter’
Pandemi nedeniyle önlem amaçlı törene katılmayan Kaptan Alay Altuğ’nun hayat hikayesini anlatan bir sunum yapılırken Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane Binası’ndan görüntülere de yer verildi.

Programa ayrıca bir video mesaj da gödneren Kaptan Altay Altuğ, “Ben bu okul ve deniz sayesinde insanları sevmeyi öğrendim. Siz de öyle yapın, insanları sevin yeter,” ifadelerini kullandı.

Kaptan Altay Altuğ

Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ ise “Babam 1925 doğumlu, 1952 yılında Denizcilik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Tabii 1925 doğumlu olunca şöyle geriye doğru baktığımda daha doğrusu babamın anlattıklarından hep zorluklar, sıkıntılar içerisinde büyümüşler, okumuşlar, yaşamışlar. Bunları hep babalarımızdan çok abilerim de kendi yaşantılarından zaten biliyor. Babam kendisini imkansızlıklar içerisinde bu okuldan kazandığı zaman giriyor. 1952’de mezun oluyor. Bu okul sayesinde denizcilik vizyonu geliştiriyor ve abimle bizi de bu okulda okutuyor. Babamızın bize her zaman söylediği gibi denizden aldığımızı yine denize veriyoruz, diye konuştu.

“Yemekhane ve laboratuvar binası yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir alana sahip”
İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu, “İTÜ’nün marka değerini yükseltmek adına yapılan tüm bu girişimler aile bağlarımızı kuvvetlendiriyor. Hem de geleceğin İTÜ’lerinin yetişmesinde çok değerli maddi ve manevi katkılar ortaya koyuyor. Kıymetli mezunlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz ve İTÜ öğrencilerin büyük ihtiyacını karşılayacak Kaptan Altay Altuğ yemekhane ve laboratuvar binası az önce videoda da seyredildi. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir alana sahip ve sosyal merkeziyle, kafeteryasıyla, laboratuvarıyla bu yerleşkemize, Tuzla yerleşkemize çok önemli bir birimi haline geliyor. Burada aynı zamanda İslam Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesin de bir irtibat ofisine yine bu binanın içerisinde bulunacak,” dedi.

Yıldırım’dan müjde
Programdaki konuşmasına Barbaros Hayrettin Paşa’nın “Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur” sözünü hatırlatarak başlayan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Eğer denizcilik olmasaydı, denizlerimiz olmasaydı dünyanın yarısı açlıktan yarısı da soğuktan ölebilirdi. Bu kadar hayati bir öneme sahip. Şu anda iklim değişikliğini de dikkate aldığımızda elimizde kalan en sağlam malzememiz denizlerimizdir. Karaları el birliği ile hallettik, yaşanamaz hale getirdik. Doğrusu bu. Bunda endüstrileşmiş ülkelerin, zengin ülkelerin, zenginleşme adına çok büyük veballeri var. Çok büyük katkıları var,” dedi.

Konuşmasının sonunda bir müjde veren Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin bulunduğu kampüsün yenileneceğini ve bunun da UZMAR tarafından karşılanacağını belirtirken Kampüsün adının da Kaptan Altay Altuğ kampüsü olarak değiştirileceğini söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın