Kanada’da liman işçileri greve gitti

MDN İstanbul

Montreal Limanı
Kanada’nın Montreal Limanı’ndaki işçileri temsil eden The Longshoremen’s Union sendikası, daha fazla iş-yaşam dengesi ve daha kısa çalışma saatleri isteği ile 4 gün sürecek bir grev başlattı.

Denizcilik İşverenleri Derneği (MEA), sendikanın 27 Temmuz Pazartesi başlayan ve 31 Temmuz Cuma günü saat 06:59’da sona erecek 72 saatlik bir ihtarda bulunduklarını açıkladı.

Grev, Vierra Terminali’ndeki sıvı dökme yük elleçlemesi ve tahıl operasyonları ile ilgili Newfoundland ve Labrador’a Oceanex servisi hariç, Montreal Limanı’ndaki tüm terminal operasyonlarını etkiliyor.

Montreal Liman İdaresi, liman Cuma günü normal faaliyetlerine döndüğünde grevin neden olduğu gecikmeleri telafi etmek adına gerekli çabaların gösterileceğini belirtti.

Grevle ilgili açıklama yapan Alman nakliye şirketi Hapag-Lloyd, Liman’da bulunan Barcelona Express gemisinin mümkün olduğunca yük taşıyarak grevden önce Liman’dan ayrılacağını ve OOCL Montreal gemisinin ise Liman’a varışını planlanan salı gününden cuma gününe çekeceğini belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın