Kanada askeri helikopteri İyonya Denizi’ne düştü

MDN İstanbul

Sikorsky CH-124 Sea King helikopteri
Yunan Devlet Televizyonu ERT, Akdeniz’de Daimi NATO Denizcilik Grubu 2’ye(SNMG2) bağlı bir Kanada firkateyninden havalanan helikopterin, Yunanistan ve İtalya arasındaki Adriyatik Denizi’nde kaybolduğunu duyurdu.

Kanada’nın HMCS Fredericton fırketeyninden havalandıktan sonra düşen helikopteri aramak için Türk ve İtalyan fırkateynlerinin bölgeye gittikleri belirtildi.

HMCS Fredericton, Türkiye ve Yunanistan’ın da yer aldığı NATO’nun Akdeniz’deki Daimi Denizcilik Grubu 2’nin tatbikatına katılmıştı.

Yunan militaire.gr sitesinde yer alan haber göre, Kanada’ya ait Sikorsky CH-124 Sea King helikopteri, içindeki 6 kişiyle birlikte Yunanistan’ın batı kıyısına 52 deniz mili mesafede düştü. Helikopterin düştüğü yer Yunanistan Uçuş Bilgi Bölgesi’nin (FIR Athens) 20 mil batısında, İtalya Uçuş Bilgi Bölgesi’nde yer alıyor.

HMCS Fredericton (FFH 337) firkateyni akşam saatlerinde helikopterin enkazına rastladı. Helikopterdeki 6 askerden birinin öldüğü doğrulandı.

Kaza ile ilgili AA’ya açıklama yapan Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’ndan (SHAPE) Albay Juanita Chang, “NATO komutasında görev yapan savaş gemisi üzerindeki bir helikopterle ilgili kaza olduğunu teyit ediyorum,’’ ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın