Kalyon Enerji’nin yarısı Abu Dabili şirkete satıldı

MDN İstanbul

Birleşik Arap Emirliği (BAE) merkezli International Energy Holding Kalyon Enerji’nin yüzde 50’sini 490 milyon dolara satın aldı.

Abu Dabi merkezli, IHC’nin iştiraki International Energy Holding, Kalyon Enerji’nin yüzde 50 hissesini 1,8 milyar dirheme (490 milyon dolar) satın aldı.

IHC bugün, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası’na satın almayı bildirdi.

IHC ayrıca 2023’te tamamlanması planlanan ve 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacağı belirtilen Kalyon Enerji’ye ait güneş enerji santralinin de anlaşmaya dahil olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada yönetimin, düzenleyici kuruluş onaylarının ardından gerekli süreçlerin tamamlanması için çalışmalar yaptığı ifade edildi.

Kalyon Enerji’nin portföyünde güneş, rüzgâr ve hidroelektrik enerji santrali projeleri ve bir sıvılaştırılmış doğal gaz depolama ve gazlaştırma terminali bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın