Kabloları denizin tabanına döşeyecek gemi İstanbul Boğazı’nda

MDN İstanbul

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Düzce’de düzenlenen enerji koordinasyon toplantısında, Karadeniz Gaz Sahası’nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı’na geldiğini ve Silivri’deki yer altı gaz deposunun tam dolu olduğunu açıkladı. Dönmez, her ay fırsat buldukça Karadeniz’de gaz arama çalışmaları yapılan bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Dönmez, enerji ilgili Avrupa’da yaşananlara ve kendilerinin aldığı tedbirlere değinerek 2 yıl önce başlattıkları çalışmayla Silivri’deki yeraltı deposunun kapasitesini artırma kararı aldıklarını anlattı.

Deponun kapasitesini 3,2 milyar metreküpten 4,6 milyar metreküpe genişletme çalışmasında sona gelindiğini belirten Dönmez, “Şu anda Silivri’deki yeraltı gaz deposu tam dolu vaziyette. Kışa giriyoruz. Tuz Gölü’ndeki depomuzda 1,2 milyar metreküplük bir rezervimiz, depolama alanımız vardı. Onu yine aynı şekilde yaz aylarında tam doldurduk. Orada da yine kapasite genişletme çalışmaları devam ediyor ama oradaki çalışmalarımız 2 yıl kadar daha sürecek. Çok daha büyük bir projeden bahsediyoruz. Yaklaşık 5,4 milyar metreküplük depolama rezervine ulaşmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

AA

Bunu Paylaşın