Kabataş’tan Adalar ve Boğaz hattına düzenli seferler başlıyor

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Temmuz 2016’da yapımına başladığı “Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi”nin ilk etabını tamamlandı. Şehir Hatları AŞ, 15 Mart Cuma gününden itibaren Kabataş’tan Adalar ve Boğaz hattına düzenli seferlere başlıyor.

Projenin ilk etabında; İBB İştiraklerinden Şehir Hatları AŞ’nin kullanacağı 708 metrekarelik geçici terminal binası (iskele) ile sefer yapılacak ve gemi bağlanacak 2 iskelenin inşaatı bitirildi. İskele amirliği, personel donatı alanı ve 3 ayrı yolcu salonundan oluşan iskele binasına; sefer saatlerini gösteren dijital panolar, biletmatik ve turnikeler yerleştirildi. İskeleye Şehir Hatları’na ait 3 vapur ve 5 yolcu motoru yanaşabiliyor.
Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi nedeniyle 2 yıl ara verilen Adalar ve Boğaz Hattı vapur seferleri 15 Mart Cuma günü başlıyor. 15 Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek deneme seferleri, Kabataş – Adalar yönünde sabah ve akşam pik saatlerde gidiş yönünde Eminönü ve Kadıköy iskelelerine uğramalı olarak gerçekleştirilecek. İkinci etabı devam eden proje nedeniyle kısmi olarak hizmete alınan Adalar hattında, hafta içi ve Cumartesi günleri ilk sefer 06.35, Pazar ve tatil günlerinde ilk sefer 07.15’te başlayacak. Gün içerisinde belirli aralıklarla devam eden hatta son sefer 22.45 olarak belirlendi. Ayrıca 1-7 Nisan tarihleri arasında Adalar hattına 21.15 seferi de ilave edilecek.

Boğaz Hattı seferleri de başlıyor

İBB Şehir Hatları AŞ, 15 Mart Cuma günü Kabataş’tan Boğaz Hattı seferlerini de başlatıyor. Bu hatta hafta içi ve Cumartesi günleri düzenlenen deneme seferleri sabah ve akşam saatlerinde yapılacak. Öte yandan, Kabataş’tan Üsküdar ve Kadıköy seferlerine bir süre önce başlayan DENTUR ve TURYOL motorları da İBB’nin denetiminde seferlerine devam edecek.

Kabataş Transfer Merkezi projesinin 2’nci etabı Ekim 2020’de tamamlanacak

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi projesinde, “Martı” şeklindeki terminal binası tasarımı iptal edildi. Yerine klasik “Osmanlı” yapısı terminal binaları yapılacak. Projenin ikinci etabında yapılacak 32 bin 500 metrekarelik meydanın 18 bin 400 m2 sert zemini, 14 bin 142 m2 yeşil alanı olacak. Meydan üzerinde iskelelerin önünde 3 adet terminal binası inşa edilecek. Meydanın altında 700 otomobil, 26 engelli aracı ve 95 otobüs kapasiteli 2 katlı yer altı otoparkı bulunacak. Otoparkın 1’inci katında birkaç dükkândan oluşan alışveriş merkezi, 2’nci katında ise küçük bir çarşı da bulunacak. Terminal binaları ve iskeleler tamamlandığında Şehir Hatları’nın yanı sıra; motorlar, İDO ve BUDO gemileri Kabataş’tan sefer yapabilecek; ayrıca, turistik gemiler de yolcu indirip bindirebilecek. Proje tamamlandığında Kabataş Meydanı; Deniz Araçları, Metro, Füniküler, Tramvay, Otobüs gibi toplu ulaşım sistemlerinin entegre olacağı ve otoparkın yer aldığı çok önemli bir transfer merkezi olacak. Kabataş Transfer Merkezi, günlük 240 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Vapurdan inen yolcular; meydandan 1 kat inerek otoparka, 2 kat inerek Füniküler ve Metro istasyonları ile otoparkın 2’nci katına ulaşabilecek. Tramvaya ise, meydandan direk binilebilecek. Projenin ikinci etabının Ekim 2020’de tamamlanması planlanıyor.

Bunu Paylaşın