Jotun YeşilAdımlar ile hedefe ulaşıldı: 100 bin m2 deniz tabanı temizlenecek

MDN İstanbul

Jotun’un sosyal sorumluluk kampanyası Jotun YeşilAdımlar bu yılki hedefine ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda kampanya sonunda ağaç diken Jotun, bu yılki kampanyasında deniz dibi temizliğini hedefine aldı. Kampanya sayesinde deniz dibinde 100 bin m2’lik bir alandaki atıklar denizden çıkarılacak.
Her yıl, aynı ismi taşıyan mobil uygulama ile doğaseverlere ulaşan Jotun YeşilAdımlar kampanyası, herkesi çevre için yeşil bir adım atmaya davet ediyor. Uygulamayı açarak yürüyen kullanıcılar, uygulamadaki harita üzerinden yolları yeşile boyuyor. İlk kez yürünen her 4 km için deniz tabanından 10 m2’lik bir alan kazanılan uygulamada, daha önce yürünmüş yollardan geçildiğinde 6 km’de 10 m2 elde ediliyor. Böylece hem farklı yollar keşfedip, araçla ulaşım yerine yürümek teşvik edilirken hem de herkes çevre için yeşil bir adım atmaya davet ediliyor.
Bu yıl, 21 Mayıs itibarıyla hayata geçirilen uygulamaya 17 bin 100 kullanıcı, toplamda 67 bin km yürüyerek destek oldu. Yani yürüyerek Dünya’nın çevresi 1,5 kez dönüldü.

Deniz Dibi Temizliği Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği ile gerçekleştirilecek
Kampanya sonucunda, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği işbirliğinde deniz dibindeki 100 bin m2’lik bir alandan atıklar toplanacak. Denizden, suda 600 yılda çözünen olta ipleri (misina), 400 yılda çözünen plastik şişe tutacakları, 450 yılda çözünen ve çoğunlukla iskeleler ve deniz araçlarından düşen otomobil lastikleri, 50 yılda çözünen teneke kutular ve köpük malzemeler gibi birçok atık çıkarılması
öngörülüyor.

Bunu Paylaşın