JEMS artık WOS kapsamında

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) tarafından yayımlanmakta olan Journal of ETA Maritime Science (JEMS) dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan Web of Science (WOS) kapsamındaki bilimsel atıf indeksi olan Emerging Sources Citation Index (ESCI)’de yer almaya hak kazandı. Clarivate Analytics tarafından 3 yıldır izlenen JEMS, 2020 Temmuz ayında yapılan editör değerlendirmelerinde de başarılı bulunarak ESCI kapsamına girmeye hak kazandı.

Dünyadaki en prestijli akademik dergilerin atıf indeksi olan WOS kapsamında 25 bine yakın akademik yayın bulunuyor. Bu dergiler, yüksek düzeylerde editöryal titizliği olan ve en iyi uygulama gösteren dergileri arasından seçilerek “Core Collection” adı altında listeleniyor. Denizcilik biliminin sosyal ve fen bilimleri alanında bulunan, dünya genelinde toplam 45 adet dergi WOS kapsamında yer alıyor. JEMS de bu kapsama girerek Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (Marine Engineering) alanında yayın yapan 16’ıncı dergi oldu. Türkiye’de WOS kapsamında 294 adet dergi yayım yaparken bunların yalnızca 12 adedi mühendislik alanında yer alıyor.

2013 yılında akademik yayın hayatına başlayan JEMS, 2014 yılında DOAJ indeksine, 2015 yılında Index Copernicus atıf indeksine ve aynı yıl Tübitak TR indekslerine girmeye hak kazandı

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın