Japonya Merkez Bankası faiz artırmadı

MDN İstanbul


Asya’da Japonya Merkez Bankası (BoJ) piyasa beklentilerine paralel para politikasında değişikliğe gitmedi.

BoJ, politika faizini değiştirmeyerek yüzde eksi 0,1’de bıraktı. Kararı 1’e karşı 8 oyla alan banka, sınırsız miktarda devlet tahvili ve yıllık 12 trilyon yen borsa yatırım fonları (ETF) ile yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımına da devam edeceğini duyurdu.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, finans ve döviz piyasalarındaki gelişmelere özen gösterilmesi gerektiği belirtildi ve küresel çapta merkez bankalarının agresif bir şekilde sıkı para politikaları uyguladığı son dönemde BoJ’un emsallerinin aksine destekleyici tutumunu sürdürmesine gerekçe olarak enflasyonda aşağı yönlü riskler ve ekonomik belirsizlikler gösterildi.

Bankanın karar metninde emtia, Covid-19, Ukrayna – Rusya savaşı ve yurt dışındaki risklere atıf yapılarak finansal ve döviz piyasalarındaki gelişmelere ve bu gelişmelerin Japonya ekonomisi üzerindeki etkilerine dikkat edilmesi gerektiği de ifade edildi.Japonya Merkez Bankası

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın