Japon şirketlerden amonyak ortaklığı

MDN İstanbul

Japon denizcilik şirketi NYK Line, bir amonyak depolama ve gazlaştırma gemisinin (A-FSRB) ticarileştirilmesini amaçlayan bir araştırma ve geliştirme projesinde yine aynı ülkeden Nihon Tersanesi (NSY), ClassNK ve IHI Corporation (IHI) ile bir işbirliğine başladı.Tarafların öncelikli amacı üzeirnde amonyak depolama ve gazlaştırma tesisi bulunacak dünyanın ilk gemisinin Ar-Ge çalışmaları üzerine yoğunlaşmak.

İşbirliği, Ağustos 2020’de NYK Line, NSY’nin yüzde 49 hissesine sahip Japan Marine United Corporation ve ClassNK’nın bir A-FSRB’nin ortak Ar-Ge’sine başlamasıyla yapılan bir anlaşmanın devamı niteliğinde.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Ar-Ge anlaşması kapsamında, NYK Line; proje yönetimi, temel tasarım kararı, yasal uygunluk ve projenin ekonomik değerlemesinden sorumlu olacak. Nihon Tersanesi geminin gövdesini tasarlayacak ve ekipman yerleşim çalışması yürütecek. IHI mühendislik şirketi, amonyağın boşaltılması ve buharlaştırma sürecinin yanı sıra gerekli yardımcı ekipman hakkında know-how oluşturacak. ClassNK ise kılavuzlar geliştirecek ve geminin ve çalışmasının güvenliğinin teknik doğrulamasını yapacak.

A-FSRB, gemiyle taşınan sıvı, ılık ve talebe göre yeniden gazlaştıran amonyağı alıp depolayabilen ve ardından karadaki bir boru hattına gönderebilen açık denize uygun yüzer bir tesis olarak nitelendiriliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın