İzmir ve Bodrum’da düzensiz göçmen operasyonu

MDN MEDIA

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, İzmir ve Bodrum açıklarında düzensiz göçmenler yakalanırken, göçmen kaçakçısı şüphelileri gözaltına alındı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Bodrum açıklarında tespit edilen 81 düzensiz göçmen ve 10 göçmen kaçakçı şüphelisi, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Operasyonda, fiber karinalı lastik bot, lastik bot ve yelkenli tekne ele geçirilirken, yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İzmir’in Bergama ilçesinde ise, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve MİT Başkanlığı tarafından, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, Zeytindağ Mahallesi Kuzey Ege Otoyolu Çandarlı çıkışında durdurulan panelvanda 41 düzensiz göçmen ve 2’si Türk 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Adliyeye sevk edilen Türk şüpheliler tutuklanırken, yabancı uyruklu iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Göçmenler ise, Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın