IUMI’den savaş sonrası piyasa yorumu

MDN MEDIA

Uluslararası Denizcilik Sigortacıları Birliği (IUMI), Scotland Edinburgh’da, yıllık konferans açılışını yaptı. Başkan Frédéric Denèfle bu yılki konferansın temasını ‘çalkantılı denizde kuvvet ve istikrar’ olarak adlandırdı

Frédéric Denèfle, sigortacılar olarak, gemilerde, limanlarda ve sahile bağlı tesislerde yaşanan zaiyat ve kayıpları kontrol ettiklerini, deprem ve hava olayları gibi doğal afetlerle başa çıkmanın da günlük iş tanımlarının bir parçası olduğunu söyledi. Jeopolitik sıkıntıların da günlük iş tanımının içine girdiğini belirten Denèfle, Ukrayna savaşının yarattığı krizin sigortacılara etkisinin iyice hissedildiğini vurguladı.

Sigortacılar hükûmet ile doğrudan iletişimde

Ukrayna’nın ihracata devam edebilmesi için, orijinal Tahıl Koridoru’nu faaliyette tutmayı en başından beri desteklediklerini ekleyen Denèfle, anlaşmanın bitmesiyle sigortacıların Ukrayna Hükûmeti’yle Ukrayna kargoları taşıyan gemiler için doğrudan iletişime geçmeye başladıklarını belirtti.

Denèfle, ticari açıdan Kovid’in stratejik bağımlılıkları ön plana çıkardığını söylerken, pandemi sürecinin global talepte azalmaya ve operasyonların tüketiciye yakın yerlere çekilmesine sebep olduğuna vurgu yaptı. Yasal tarafta ise, nakliye ve sigorta sektörünün artan yaptırımlar ve belli bir yaşın üstünde gemilerin kaydını yapmamak gibi yerel çevreci yönetmeliklerle hedef alındığını ve kısıtlandığını söyledi. Denizcilik sigortacılarının sözcüsü IUMI’nin çeşitli otoriteler ve düzenleyicilerle işbirlikleri kurarak hem endüstriyi hem de sigortacıları desteklediğini ekledi.

 Denèfle: Enflasyon piyasayı etkiledi

Denèfle, Kovid ve Ukrayna savaşı sonucunda yaşanan enflasyonun; şikayetlerin fazlalaşmasına, malların değerlenmesiyle alınan risk yükünün artmasına ve pazarda kapasiteyi artırma ihtiyacına sebebiyet verdiğini belirtti. Denèfle, buna ek olarak, temiz enerji için yaşanan genel teknolojik değişimlerin, temiz sevkiyat ve otonom araçların var olan çalkantıya etki ettiğini söyledi. Ancak Denèfle, IUMI’nin bütün temiz enerji yeniliklerinin destekçisi ve sektöre tanıtan öncüsü olmaktan memnun olacaklarını vurguladı.

Denèfle, denizcilik sigorta pazarının düşüşte olmasına rağmen toparlanacağına dair inancının tam olduğunu belirtti. Dünyanın en eski sigorta alanı olarak, sektörün ve makro-ekonominin yeni ihtiyaçlara ve durumlara uyum sağlama potansiyelini kanıtlandığını söyleyen Denèfle, kendini adamış, tecrübeli ekiplere danışılacağını, jeopolitik belirsizliklerle başa çıkmak için veri sistemlerine ve haber almaya başvurulacağını, kendi alanlarındaki parçalanmanın getirdiği zorluklara karşı yerel işyerlerini sigortalayacak yerel sigortacıların çoğalacağını, enflasyon baskısıyla savaşmak için pazar kapasitelerinin ve fiyatların uyum sağlayacağını ve yeni teknolojileri anlamak için uzman ekiplerin ortaya çıkacağını öngördüğünü belirtti. Bunlardan çoğunun çoktan olmaya başladığını da ekledi.

Denèfle, IUMI’a da değinerek, kurumun sektörün geleceğini güçlendirdiğini söylerken, Edinburgh’da en son 1979’da gerçekleşen konferanstan bu yana piyasanın ne kadar değiştiğine dikkat çekti.

Başkanlığının ilk yılında, denizcilik sigortacılarının farklı problemlerle uğraşsa da altına girdikleri riskin aynı olduğunu ve yalnız başlarına çalışmadıklarını gördüğünü belirtti. Topluluk olarak, ortak geleceklerine yatırım yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Alanlarının iyi anlaşılmadığını ve birleşmek için IUMI çatısı altında bir araya gelip, ortak sesle bir olan yollarında yürümeleri gerektiğini vurguladı. 2023 stratejilerinin, üyeleri ve partnerleriyle büyük bir topluluk olarak daha güçlü çalışan bir alan olmak olduğunu belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın