İTO seçime gidiyor

MDN İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçime gidiyor. Oda’nın 21’inci dönem seçimlerinin tarihi belli oldu. İTO, 9 Kasım Çarşamba günü seçime gidiyor.

İTO’nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, 640 bini aşkın üyesi bulunan Oda’nın seçim tarihini 9 Kasım Çarşamba olarak belirlediklerini açıkladı.

İlginizi çekebilir:    Odalar seçime mi gidiyor?

Meclis Salonu’nda yaptığı konuşmada İTO Meclisi’nin 20’nci döneminin sonuna geldiklerini berliten Avdagiç, “TOBB Kanunu’na göre oda seçimleri 4 yılda bir, 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. İTO yönetimi olarak, seçimlerimizi 9 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Seçimin yapılacağı mekânı tespit ettik. Ulaşımı en kolay güzergâh olarak, bugüne kadar en çok tercih ettiğimiz mekân olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde seçimin gerçekleştirilmesini öngörüyoruz. Seçimle ilgili resmî hazırlıklarımız tüm hızıyla ve prosedüre uygun olarak devam ediyor. Tarih ve diğer hususlar resmiyet kazandığı anda sizlere ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapacağız” dedi.

Seçim takviminin Fatih İlçe Seçim Kurulu’na yapılacak başvurunun ve kurulun teyidinin ardından belirleneceğini aktaran Avdagiç, resmi duyurunun bunun ardından yapılacağını söyledi.

Kasım ayında gerçekleşecek olan İTO Yönetim Kurulu seçimine mevcut başkan Şekib Avdagiç adaylığını açıklayan ilk isim olmuş İTO Meclis Üyesi Murat Kalsın da geçtiğimiz günlerde adaylığını duyurarak Avdagiç’e rakip olmuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın