İtalya’da Başbakan Draghi görevinden istifa etti

MDN İstanbul

İtalya Başbakanı Mario Draghi, liderlik ettiği koalisyondaki 3 partinin, hükûmetine dün parlamentoda destek vermemesi sonrasında bu sabah istifasını sunmak üzere Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya gitti.

Cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, bu sabah Başbakan Mario Draghi’yi kabul etti. Başbakan, senatodaki dünkü görüşmeleri ve oylama sonucunu aktardıktan sonra kendisinin ve başkanlığını yaptığı hükûmetin istifalarını yineledi. Cumhurbaşkanı, bunu dikkate aldı. Hükûmet, güncel işlerin yürütülmesi için görevde kalacak.” İfadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Mattarella’nın alacağı karar bekleniyor
İtalya’daki hükûmet krizinin nasıl sonuçlanacağı konusunda gözler Başbakan Draghi’nin istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Mattarella’nın bundan sonra alacağı karara çevrildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın parlamentonun üst kanadı Senato ve alt kanat Temsilciler Meclisinin başkanlarıyla istişarelerde bulunacak.

İtalyan basınındaki haber ve yorumlarda, Mattarella’nın parlamentoyu feshederek 2023’ün ilk aylarında yapılması beklenen seçimleri sonbahara çekebileceği belirtiliyor.

Draghi hükûmeti, 2018’deki seçimlerle oluşan 18’inci yasama döneminde görev yapıp, normal süresini tamamlayamadan düşen 3’üncü hükûmet oldu.

AA

Bunu Paylaşın