İtalya açıklarında süper yat battı

MDN İstanbul

İtalya’nın Squillace Körfezi’ndeki Catanzaro Marina’nın yaklaşık sekiz deniz mili uzaklıkta kıçtan su aldığı bildirilen 38 metre boyundaki My Saga isimli süper yat battı.

İtalyan Sahil Güvenliği, 20 Ağustos Pazar günü sabah saatlerinde mürettebatının kıçtan su almaya başladığını bildirdiği süper yatın tahliye edildikten sonra yerel saatle 13.00 civarında römorkörlerle kıyıya çekilmeye çalışıldığını ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemediği açıkladı.

My Saga’daki tüm mürettebat güvenli bir şekilde kurtarıldı ve hiçbir yaralanma yaşanmadı. Teknenin battığı bölgede su derinliğinin ise 200 m civarında olduğu belirtildi.

Süper yat Türkiye’den yola çıkmış
My Saga’nın olay meydana geldiği sırada Çanakkale’den Sicilya’nın kuzey kıyısındaki Milazzo’ya doğru seyir halinde olduğu öğrenildi. Tekneyi kurtarma çalışmaları sırasında Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Teşkilatı adına bir Rumen devriye botunun ve olay yeri yakınlarındaki İtalya şehri Crotone’dan ikinci bir devriye botunun, mürettebatı kurtarmak ve yatı emniyete almaç amacıyla müdahalede bulundukları açıklandı.

süper yat

My Saga’nın 2007 yılında Yuko adıyla artık faaliyet göstermeyen ve projelerini Monaco Yachting and Technologies’e devreden La Spezia merkezli Cantieri San Marco Tersanesi tarafından inşa edildiği bildirildi. Süper yatın tasarımını ise ünlü tasarımcı Tim Heywood’un üstlendiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma açılması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın