“İsveç ve Finlandiya şartları yerine getirmezse süreci dondururuz”

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, NATO üyelikleri için memorandum imzalanan İsveç ve Finlandiya’nın gerekli şartları yerine getirmemesi durumunda süreci donduracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı özellikle İsveç’in iyi bir görüntü vermediğine değindi ve Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında ekonomiye de değinen Erdoğan, “Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği dönemde ülkemizi hak ettiği seviyeye hep birlikte getireceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projeleri inşa ediyor ve tüm insanlığın hizmetine sunuyoruz” dedi.

“İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirdik”
Yüksek seyreden enflasyona dair de açıklama yapan Cumhurbaşkanı, “Maliyet artışlarıyla açıklanamayacak enflasyon ve fiyat artışları oluyor, Türkiye’yi bu küresel fırtınadan kurtararak selamete kavuşturmakta kararlıyız. Refah kaybını telafi edecek tedbirler alıyoruz, asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar gelir seviyesini yükseltecek artışlar yaptık, hâlen daha yapıyoruz, yaptığımız düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

Daha önce yaptığı açıklamalarda enflasyonun mart ayında düşüşe geçeceğini belirten Erdoğan, “Önümüzdeki şubat ve mart ayları itibarıyla uyguladığımız politikanın neticelerini daha iyi görmeye başlayacağız” açıklamasında bulundu.

KYK borçlarında sadece ana para ödenecek
KYK kredi borcu düzenlemesi için de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, “KYK borcu faizlerinde kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Bu uygulamadan hâlen kredi ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Toplam 3 milyon 750 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş olduk” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın