İstikşafi görüşmeler başladı

MDN İstanbul

Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler 5 yıl ardan sonra bugün İstanbul’da başladı. Görüşmelerde Ege’de karasuları ve kıta sahanlığın da dahil olduğu altı madde görüşülecek. Türk ve Yunan tarafları arasında en son toplantı 1 Mart 2016 yılında Atina’da gerçekleşmişti.

İstikşafi görüşmelerde Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın başkanlık ettiği belirtiliyor. Görüşmelerde ayrıca Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes’in de yer aldığı bildirildi.

Tüm gün sürmesi planlanan görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşiyor.

İlginizi çekebilir:    İstikşafi görüşmeler nereye varacak?

Türkiye ve Yunanistan arasında ilk keşif amaçlı görüşmeler, 2002 yılında Ankara’da, iki ülkenin dışişleri bakanlığı müsteşarları arasında yapılmıştı.

Taraflar arasında 2016’ya kadar 60 tur görüşme gerçekleştirilmiş en son görüşme olan 60’ıncı tur ise Mart 2016’da Atina’da düzenlenmişti.

Bu tarihten sonra ise Yunanistan’da dönemin Başbakanı Aleksis Çipras hükümetinin isteksiz tutumu nedeniyle askıya alınan görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönememişti.

İlginizi çekebilir:   Yunanistan neyin peşinde?

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın