İsrail’den güç gösterisi

MDN İstanbul

İsrail medyası, bir İsrail denizaltısının görünür bir biçimde Süveyş Kanalı’nı geçerek Basra Körfezi’ne yöneldiğini duyurdu.Mısır’ın onayıyla gerçekleşen bu geçişle İran’a karşı güç gösterisi yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca, ABD Donanması’na ait nükleer kapasiteli güdümlü füze denizaltısı USS Georgia ile iki güdümlü füze kruvazörü de Hürmüz Boğazı’na girdi.

ABD seçimleri sonrası Orta Doğu’da hareketlilik artışı gözleniyor. Daha önce de İran’ın baş nükleer bilimcisi Muhsin Fahrizade, suikasta uğramış, saldırıyı kimse üstlenmezken İran ise İsrail’i sorumlu tutmuştu. Bu sefer ise İsrail’e ait bir denizaltının Mısır’ın Süveyş Kanalı’nı geçerek Basra Körfezi’ne hareket ettiği duyuruldu.

The Times of Israel sitesi, İsrail kamu yayıncısı Kan’a dayanarak verdiği haberde, ‘geçen hafta Süveyş Kanalı’nı geçen İsrail denizaltısının İran’a gözdağı vermeyi amaçladığını’ duyurdu.

Haberde, Mısır’ın onayı ve bilgisi dahilinde Süveyş Kanalı’ndan herkesin göreceği şekilde deniz yüzeyine çıkarak geçen İsrail denizaltısının Basra Körfezi’ne yöneldiği aktarıldı. Bu durumun Tahran’ın Fahrizade suikastının ardından yaptığı açıklamalar sonrası İsrail istihbaratı tarafından İran’a gözdağı verme amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail ordusunun ise haberle ilgili herhangi bit açıklama yapmayı reddettiği bilgisi verildi.

Haberde ayrıca, ABD Donanması’na ait nükleer kapasiteli güdümlü füze denizaltısı USS Georgia ile iki güdümlü füze kruvazörünün de Hürmüz Boğazı’na girdiği de aktarıldı.

ABD donanması ise Suudi Arabistan Hava ve Deniz Kuvvetleri’yle Basra Körfezinde ortak tatbikat düzenlendiğini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın