İskenderun Limanı’nda 45 milyon ton yük elleçlendi

MDN MEDIA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, 6 Şubat-31 Ekim tarihleri arasında İskenderun Bölge Liman Başkanlığı İdari Liman Tesisleri’nde toplam 45 milyon 847 bin 22 ton yük ve 444 bin 199 TEU konteynerin elleçlendiğini söyledi

Uraloğlu yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan deprem felaketinin ardından, bakanlık ekiplerinin kıyı tesislerinde hasar tespiti yaptığını belirtti. Limak ve Gübretaş İskenderun Limanları rıhtımlarında ciddi hasarlar tespit edildiğini ve özel sektörün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan aldığı destekle onarım çalışmalarına başlayıp, 48 saat sonra kıyı tesislerinde operasyon planlamalarına başladığını ekledi.

İskenderun Limanı’nın hasar alan son kısmı aralık ayında hizmete başlayacak

İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangının, Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda denizden, havadan ve karadan müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındığını söyleyen Uraloğlu, hızlı bir rehabilitasyon süreciyle İskenderun Limanı’nın eski gücüne kavuştuğunu ekledi. Depremden 2 ay sonra, 8 Nisan’da ticari amaçlı ilk konteyner gemisinin İskenderun Limanı’na yanaştığını ve Liman’ın ikinci rıhtımının 29 Mayıs’ta hizmet vermeye başladığını dile getirdi. 300 metre üstü konteynerlerin yanaşabileceği rıhtımlarda ve elleçleme ekipmanlarında oluşan hasarın tamiratlarının ise, ekim ayında tamamlandığını ve 335 metre boyundaki bir konteyner gemisinin başarılı bir şekilde elleçlendiğini aktardı. Limanın hasar alan son kısmının da aralık ayında hizmete başlayacağını açıkladı.

Oranların yıl sonuna doğru, geçen yılın oranlarına yetişmesi öngörülüyor

6 Şubat-31 Ekim tarihleri arasında İskenderun Bölge Liman Başkanlığı İdari Liman Tesisleri’nde toplam 45 milyon 847 bin 22 ton yük, 444 bin 199 TEU konteyner elleçlendiğini söyleyen Uraloğlu, değerlerde geçen yıla göre yüzde 7 azalma olduğunu ancak yıl sonuna kadar geçen yılın değerlerine yaklaşmasını öngördüklerini ekledi. 6 şubat-31 Ekim tarihleri arasında Limak İskenderun Limanı’nda ise, 2 milyon 573 bin 118 ton yükün, 246 bin 391 TEU konteynerin elleçlendiğini ve depremde aldığı ağır hasar nedeniyle faaliyetlerine yılın ortasında başlasa dahi hızlı bir şekilde toparlandığını dile getirdi.

DHA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın