İskandinav ülkelerinden yeni metanol yatırımı

MDN İstanbul

İsveçli denizcilik şirketi Terntank, iki adet rüzgâr destekli ve metanol kullanımına hazır tanker siparişi verdi.

Şirket, gemileri İskandinav ülkelerinde petrol ve biyo ürün satışı konusunda uzmanlaşmış Finlandiya merkezli bir grup olan North European Oil Trade (NEOT)’e kiralayacak.

Norveçli Kongsberg tarafından tasarlanana gemiler, Yangzhou’daki China Merchants Jinling Tersanesi’nde inşa edilecek. 14 kargo tankı ayrımına sahip 15.000 dwt hibrit tankerlerin Mart 2025’te teslim edilmesi planlanıyor.

Metanol Bunker Ağı Kerem Akbaşoğlu

İlginizi çekebilir:

‘Metanol bunker ağının bir parçası oluyoruz’

Kentsel alanlarda bulunan limanlarda sıfır emisyon yaklaşımını uygun kılan ve kirliliği minimuma indiren hibrit gemiler ayrıca rüzgâr destekli tahrik ve çift yakıtlı motor için katlanabilir yelkenleri sayesinde gelecekte yeşil metanol de kullanabilecek.

Tasarımın, 2025 Faz 3 gereksinimlerinin yüzde 16-40 altında bir EEDI verisiyle sonuçlanması bekleniyor.

Anlaşma, iki şirket arasındaki on yıllık bir işbirliğine dayanıyor. Şirketler daha önce işletimde olan ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve sıvılaştırılmış biyogaz (LBG) ile çalışan tankerlerin işletmesinde ortaklık yürütmüştü. NEOT aynı zamanda 2018’de deniz taşımacılığında fosilsiz LBG kullanan ilk Finlandiya şirketi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın