İşgalci tekneler, balıkçı teknelerinin kışlamasına engel oluyor

MDN MEDIA

245 metrekarelik Antalya Balıkçı Barınağı’ndaki işgalci 50 tekne, balıkçı teknelerinin kışlamasına engel oluyor

Antalya-Kemer karayolu üzerinde 2014 yılında açılan balıkçı barınağında, teknelerinin özellikle fırtınalı havalarda zarar görmesini önlemek için kışlama denen kışlık bakımlarını yapmak isteyen 150 balıkçı, işgalci tekneler nedeniyle teknelerini karaya çıkartamıyor. İcralık veya sahipsiz tekneler nedeniyle sıkıntı yaşayan balıkçılar, şikayetlerine bir cevap alamazken, teknelerin sahiplerine de ulaşamıyor.

Barınağın fiyatı düşük olduğu için tekneler çıkmıyor

Bu konuda birçok şikayet aldığını söyleyen Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cemal Talas, “Barınağımızın fiyatının düşük olması nedeniyle tekne sahipleri arıza yaptığını, batmak üzere olduğunu söyleyerek bize sığınıyorlar. Tabii bunların çoğu doğru çıkmıyor, Sonunda iyi niyetimiz suistimal ediliyor. 3 günlüğüne limanımıza sığınan tekneler sonradan buradan çıkmıyor. Kimin olduğu belli olmayan 40-50’ye yakın işgalci tekne var. Hacizli olan, denizde yüzecek kabiliyeti ortadan kalkan tekneler var. Fırtınalı havalarda sıkışıklığı da göz önüne alırsak çok tehlike arz ediyor. İstilacı teknelerin tonozları olmadığı için sıkışıklık oluyor. Kötü havalarda etrafındaki teknelere zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Balıkçılar bakım yapamazsak balıkçılık işi bizim için biter diyor

Yıllardır bölgede balıkçılık yapan Mesut Özdemir, “Her yıl teknelerimizi çekip bakım, onarım yapmak zorundayız. Yapamazsak balıkçılık işi bizim için biter” sözlerini kullanırken, başka bir balıkçı Yalçın Kubatlar ise, “İşgalci tekneler, büyük yerleri kapatmış. Tekneler yıllardır mahkemelik” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer balıkçı Lütfi Evgin de “Teknem en az 3-4 ay karada kalacak. Çok fazla işgalci tekne var. Önüne geçilemiyor” dedi.

DHA

Bunu Paylaşın