ISA Yachts, 30 metrelik Sportive 100 GTO ile 50 knot hız hedefliyor

MDN İstanbul

ISA Yacths’ın yeni teknesi Super Sportive 100 GTO, 30 metrelik bir yatın 50 knot seyir kabiliyetine ulaşmasına imkan sağlayarak dikkat çekiyor.
Super Sportive 100 GTO, ISA Yacths’ın geliştirdiği en son seri, yarı özelleştirilmiş bir megayat. Yapımı İtalya’nın Ancona kentinde devam eden yatı hafif kılarak sürati mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak için karbon fiber ve Kevlar’ın birleşiminden oluşan bir malzeme kullanılıyor. Karbon fiber ve Kevlar aynı zamanda teknenin dayanıklılığını da artırıyor. Spor, açık teknelerde istenen yüksek hız için bu teknede 50 knot hedeflenirken, bu hız üç adet 2000-hp MTU dizel motorla sağlanacak.
Denize dayanıklılık değerlerini yükseltecek bir gemi yaratma fikrine dayanarak tasarlanan yatın stili ve mimarisi Marco Casali Too Design tarafından geliştirildi. Stil anlamında yat, eski ve yenin bir birleşimi.
Yatın tasarımı sırasında üretici daha önce başarılı olmuş ISA Sport serisini güncellemek istemiş. Örneğin, teslimatı 2017’de gerçekleşen Clorinda ISA Sport 120 serisinin 11 numaralı gövdesi, yeni seride yatın üst kısmında açılan cam panellerle revize edilmiş. Aynı şekilde hardtopun üst kısmındaki hava girişleri hem estetik hem de fonksiyonel olacak şekilde tasarlanmış.
Bunlara ek olarak yeni seride üç ila beş misafir odası ve iki mürettebat kabini bulunuyor. Her ne kadar alıcının tam olarak ne istediğini ISA Yacths henüz açıklamamış olsa da Super Sportive 100 GTO, aynı serideki daha büyük kız kardeşlerinin kişiselleştirilmiş bir şekli olarak karşımıza çıkıyor. 2020 başında teslim edilmesi beklenen megayatın sahibi ise Avrupalı bir armatör.
Bunu Paylaşın