İran yük gemisi Irak sularında battı

MDN İstanbul

İran’a ait Behbahan isimli yük gemisi Irak’ın güneyinde Basra Körfezi’nin Hor Abdullah Kanalı girişinde henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.

İran Limanları ve Denizcilik Teşkilatı Denizcilik Genel Müdürü Nader Pesende Mehr haber ajansında yer alan açıklamasında Huzistan eyaletine bağlı Hürremşehr’den Irak’ın Um el-Kasr Limanı’na giden yük gemisinin İran saatiyle gece 03.00’te Irak karasularında battığını
söyledi.

Olayda 2 mürettebatın hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin kurtarıldığını belirten Pesende kayıp mürettebatlar için İran ve Irak’a ait ekiplerin arama çalışmalarında bulunduğunu aktardı.

Irak medyasına açıklamada bulunan Basra Vali Yardımcısı ve eski Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan, gemide mahsur kalan 4 mürettebatın kurtarıldığını, kalan 5 kişinin de bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın