İran Donanması kendi gemisini vurdu

MDN İstanbul

İran Donanması tarafından dün Basra Körfezi’nde gerçekleştirilen bir tatbikat sırasında, Donanma’ya ait Konarek fırkateyni yanlışlıkla vuruldu.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Bender Abbas 1’inci Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Umman Denizi’nde bulunan Cask Limanı etrafında, dün Donanma tarafından gerçekleştirilen bir tatbikatta Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

İran medyası, Donanma’nın Basra Körfezi’nde gerçekleştirdiği tatbikat sırasında ülkeye ait bir savaş gemisinin yanlışlıkla vurulduğunu ve çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Devrim Muhafızları Ordusu’na ait Cevan gazetesi muhabiri Vahid Hacipur sosyal medya hesabından yapığı açıklamada, İran Donanması’na ait Cameran fırkateyninin, Donanma’ya ait Konarek adlı başka bir fırkateyni yanlışlıkla vurduğu ve en az 40 askerin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın