İptal Etme-Ertele sloganıyla tekne kiralamaları 18 aya kadar erteleniyor

MDN İstanbul

Covid-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde ve dünyada çok sayıda fuar ve organizasyon ertelendi. Bodrum’da 7-10 Mayıs tarihlerinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek TYBA Yacht Charter Show da 2021 yılında gerçekleştirilmek üzere ertelendi.

MarineDeal News’e özel bilgi veren Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Genel Sekreteri H. Serhan Cengiz yeni tarihi henüz belli olmayan TYBA Yacht Charter Show’un erteleme kararına TYBAYönetim Kurulu’nun iki saat geçen bir tele konferans toplantısı sonunda üzülerek ama doğru olduğuna inanarak karar verildiğini belirtti. Cengiz, ‘‘Önümüzdeki yıl geniş katılımlı çok daha güzel bir charter show’u hep birlikte yapacağız,’’ dedi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce 24.03.2020 tarihinde yayımlanan Genelge ile ticari tüm yatlar ve mavi yolculuk yapan tüm guletlerin deniz seyrinin tüm Türkiye’de 20 Nisan 2020 tarihine kadar yasaklandığını belirten Cengiz, 20 Nisan öncesindeki tüm turların iptal edildiğini söyledi.

Cengiz, ‘‘Sezon içinde genel olarak iptal eğilimi çok olmasa da iptal edilen turlarımız mevcut. Ancak gerçekleştirdikleri ön ödemeleri aktarabilmek suretiyle turizm sektörü olarak ‘İptal Etme-Ertele’ sloganı ile misafirlerimize gezi tarihlerinden itibaren 18 ay sonrasına kadar başka bir tarih belirlemelerini tavsiye etmekteyiz. Tatili İptal etme-Ertele seçeneği/yöntemi şu an için tüm dünyada turizmcilerinin uyguladığı bir mücbir sebep enstrümanı olmuştur, buna hava yolları, büyük otel zincirleri ve büyük tur operatörleri de dahildir,’’ dedi.

Devam eden kiralama sözleşmelerinde Covid-19 ile ilgili alınacak önlemler hakkında da bilgi veren Cengiz, ‘‘TYBA olarak üyelerimize, sezon hazırlıkları devam eden teknelerimizde sezon boyunca çeşitli önlemlerin alınmasını tavsiye ediyoruz. Tekne sahibi donatanlar, charter başlangıç tarihinden itibaren 4 hafta içinde mürettebatın Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği “etkilenen alanları” ziyaret etmemesini sağlayacaktır. Bütün charter mürettebatı için hijyen denetimi yapılacak ve devlet sağlık düzenleme politikaları uygulanacak. Her charter başlamadan önce teknelerimizde, rutin temizlik ve biyolojik arıtma/temizlik de dahil olmak üzere uygun dezenfeksiyon uygulamaları gibi sıhhi önlemler alınacak,’’ şeklinde konuştu.

Bu haber/makale kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın