İngiltere’den plastik atık ithal ediyoruz

MDN İstanbul

Çin’in plastik atık ithalatına kısıtlama getirmesinin ardından Avrupa’dan en çok plastik atık ithalatı yapan ülke haline gelen Türkiye, 2019 senesinde 582 bin 296 ton plastik atık ithal etti. Avrupa’nın yeni plastik atık rotası haline gelen ülkemizde 2004 yılından bu yana plastik atık ithalatı 173 kat artmış durumda.

2019 senesinde Türkiye’ye en çok plastik atık gönderen ülke olan İngiltere’de BBC tarafından yayımlanan bir haberde, ülkemize geri dönüşüm için gönderilen plastik atıkların bir kısmının yol kenarlarında yakıldığı gösterildi.

Greenpeace Türkiye tarafından yayımlanan Türkiye Plastik Çöplüğü olmasın adlı imza kampanyasında ise kendi ülkelerinde plastik kullanımına kısıtlama getiren Avrupa ülkelerinin baş edemedikleri plastik atıkları başka ülkelere göndererek sorumluluklarından kaçtıkları ve bu atıkların ithalatını en çok yapan ülke olan Türkiye’nin yeterli denetimler yapılmadığı için Avrupa’nın plastik çöplüğüne döndüğü belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Politikası ile plastik atıklarla mücadele ettiğine dikkat çekilen kampanyada, ülkemizdeki plastik atık ithalatının yasaklanması gerektiği de açıklandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın