İngiltere tekrar Europe flagship Horizon Programı’nda

MDN MEDIA

İngiltere’nin, 2020’de Avrupa Birliği’nden çıkmasından bu yana dışında kaldığı, çeşitli alanlarda enstitülere fon sağlayan Europe flagship Horizon Programı’na tekrar katıldı

Avrupa heyeti ve İngiltere Hükûmeti, İngiltere’nin Ticaret ve İşbirliği Anlaşması kapsamında Europe Horizon Programı’na katılması için yapılan görüşmelerin sonuna gelerek prensipte anlaştı.

2023 Çalışma Programı’ndan gelecek talepler için Avrupa Komisyonu geçiş düzenlemelerini ayarlamaya devam ederken, İngiltere kendi güvencesiyle fon desteği sağlamaya devam edecek. Bu anlaşmayla, İngiliz bilim insanları ve araştırmacılar, güvenle Avrupa Birliği üyesi ülkelerindeki meslektaşlarıyla uzun soluklu işbirlikleri yapacak.

Belgeler hazırlanmaya başlandı

Açıklamalarından sonra, İngiliz Hükûmeti ve Avrupa Heyeti gerekli yasal belgeleri hızlıca ayarlamak için çalışmalara başladı. Bu belgelerin, Avrupa Birliği Konseyi’nden ön onayla hareket eden, Birliğe Katılım Özel Komitesi tarafından onaylanması gerekli.

Ocean Energy Europe, İngiltere’nin katılımı için heyecanlı

Bütün sektörü temsil eden Avrupa endüstri zümresi Ocean Energy Europe, bu haberin bütün Avrupa okyanus enerji sektörü için oldukça heyecan verici bir gelişme olduğunu vurguladı. İngiltere’nin, dünyanın en büyük, sınır ötesi işbirliklerine önem veren çok uluslu araştırma ve yenlik programına katılmasının, daha fazla proje geliştirmelerini sağlayacağına ve Avrupa’nın bu alandaki rekabet gücünü koruyacağına dikkat çekti.

Okyanus enerjisi projeleri için 400 milyon euroyu geçen yardımlar

Horizon Europe, Horizon 2020 ve FP7, okyanus enerjisinin gelişmesinde büyük rol oynadı. 2007’den bu yana bu programlar sayesinde okyanus enerjisi projelerine 400 milyon euroyu geçen yardımlar sağlandı.

Okyanus Enerjisi Avrupa CEO’su Rémi Gruet, uzun zamandır beklenen bu duyurunun, tüm Avrupa’nın küresel sahnede rekabet etmeye devam etmek yönünde sinyal verdiğini söyledi. Gruet, “Brexit’e rağmen, firmalar ve araştırmacılar sektörü ileri taşımak için birbirleriyle işbirliği içinde kalmaya devam ettiler. Bu anlaşma işbirliğini daha da kolaylaştırmakla kalmayacak, dünya çapında da Avrupa’yı okyanus enerjisinde lider yapacak” dedi.

Avrupa’nın okyanus enerjisinde bir dünya lideri olduğunu ekleyen Ocean Europe, İngiltere’nin de Avrupa’nın en ilgi çekici projelerine, en büyük kaynaklarına ve dünya çapında bilinen test merkezlerine ev sahipliği yapan ülkelerin başında olduğunu belirtti.

Ocean Energy Europe, yüksek finansmanın herkesin arzu edeceği bir şey olduğunu, ancak sektörün öncüsü olarak kalmak için uzmanların işbirliği yapabilecek olmasının en az finansman kadar değerli olduğunu vurguladı.

Offshore Energy

Bunu Paylaşın