İngiliz Donanması, Rus savaş gemisini takipte

MDN Editör

İngiliz Kraliyet Donanması’nın Kuzey Denizi’ndeki bir Rus savaş gemisini takip ettiği öğrenildi. Mirror’ın haberine göre HMS Portland’ın Ruslara ait güdümlü füze fırkateyni Amiral Gorshkov ve beraberindeki tanker Kama’yı izliyor.

İngiliz Portland teknesi, Rus gemilerinin Kuzey Denizi’ndeki hareketlerini izlemek ve rapor etmekiçin son teknoloji sonarlar, sensörler ve torpidolarla donatılmış Merlin helikopteriyle yola çıktı.

Mirror, iki hafta önce, Vladimir Putin’in “durdurulamaz” nükleer bombalarla donanmış savaş gemilerinden birinin İngiltere’yi geçmek üzere olduğunu bildirmişti.

Putin’in, Mach 9 nükleer hipersonik Zirkon – veya Tsirkon – füzeleriyle donatılmış bir firkateyni “2023’ün başlarında” Batı’ya bir güç gösterisi olarak İngiltere kıyılarından geçirmeye hazırlandığı söyleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın