İmralı açıklarında kargo gemisi battı

MDN MEDIA

69 metrelik kargo gemisi, Marmara Denizi’nde İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak battı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gemiden saat 06:31’de Cospat-Sarsat Sistemi’nden acil durum sinyali alındığını ve bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü (KEGM) deniz ve hava unsurlarının yönlendirildiğini belirtti. Bakanlık, bölgedeki gemilere Türk Radyo aracılığıyla da çağrı yapıldığı ekledi.

Mürettebat için arama ve kurtarma çalışmaları başladı

AIS sinyalinin saat 07:12’de kesildiği eklenen açıklamda, “Geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle, Arama Kurtarma Yönetmeliği’nin ilgili bendine göre ‘Tehlike safhası’ ilân edilmiştir. Söz konusu gemi, dün akşam saat 20:00 sularında Marmara Adası’ndan Gemlik’e yüklü olarak seyre kalkmıştır. Arama ve kurtarma faaliyetleri tüm ilgili unsurlarca devam etmektedir. Batuhan A isimli gemi için bölgeye intikal eden TCSG 25, TCSG 85, TCSG 313 botları aramalara devam etmektedir. Helikopter, hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamamıştır. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunmuştur. KEGM’ye ait KEGK 6 ve KIYEM 4 isimli hızlı can kurtarma botları da olay mahalline ulaşarak arama çalışmalarına başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Olay hakkında açıklama yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ise İmralı Adası’nın güneybatısında su alan Batuhan A isimli genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiğini bildirdi.

Bandırma’dan takviye ekip bölgeye yönlendirildi

AA muhabirine açıklama yapan Bursa Valisi Demirtaş, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir’in Bandırma ilçesinden de bir ekibin bölgeye gönderildiğini bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Bursa Valisi Demirtaş, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir’in Bandırma ilçesinden de bir ekibin bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Geminin battığı bölgede dalga boyunun 3 metreye yaklaştığını söyleyen Demirtaş, “Su alarak batan gemide, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor” dedi.

Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde koordine ettiği çalışmalar kapsamında, Sahil Güvenlik Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede çalışmalara devam ettiğini dile getirdi.

AA

Bunu Paylaşın