IMO siber saldırıya uğradı

MDN İstanbul

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)ne düzenlenen siber saldırı sonucu kuruluşun siber sistemleri erişime kapandı.IMO tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, ‘‘IT sistemlerimize yapılan bir siber saldırı sonucu hizmet kesintisi yaşıyoruz. IMO ve Birleşmiş Milletler (BM) bu durumu düzeltmek için birlikte çalışma halinde ve siber güvenlik uzmanlarımız sistemlerimizi mümkün olan en kısa sürede geri yükleyecek. Saldırının kaynakları öğrenilecek ve tekrar yaşanmaması adına güvenlik sistemlerimizi daha fazla geliştireceğiz,’’ ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde de dünyanın en büyük konteyner hatlarından CMA CGM’ye bir siber saldırı düzenlenmiş ve şirket e-ticaret sistemlerini devre dışı bırakmak zorunda kalmıştı.

IMO, 2021’den itibaren deniz taşımacılığının güvenlik yönetim sistemlerinin bir parçası olarak IMO 2021 olarak adlandırılan siber güvenlik düzenlemelerini devreye sokacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın