İlk Millî Havacılık ve Uzay Endüstrisi Çalıştayı Gerçekleşti

MDN Editör

SAHA İstanbul tarafından kurulan ve Türkiye’yi Uluslararası Havacılık Kalite Grubu’nda (IAQG) Bölgesel Yönetim Yapısı (RMS) olarak temsil eden Milli Havacılık Endüstrisi Komitesi’nin (SAHA MİHENK) ilk çalıştayı Teknopark Ankara’da gerçekleşti

300’den fazla sektör temsilcisinin katıldığı çalıştayda; Millî havacılık endüstrisinin mevcut durumu, üretim ve tedarikte kalite süreçleri, kalite ve sertifikasyon düzenlemelerinin önemi gibi konular ele alındı.

Savunma sanayiinin lider kuruluşlarının yöneticilerinin panelist olduğu çalıştay, paydaş kurumlar olan T.C. Millî Savunma Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, TÜRKAK, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Türk Standardları Enstitüsü’nün katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un Millî Teknoloji Hamlesi doğrultusunda yerli teknolojiler geliştirmek ve ülkemizin savunma, havacılık ve uzay sektörlerindeki ihracat gayretlerini desteklemek maksadıyla hayata geçirdiği 11 teknik komiteden biri olan SAHA MİHENK 2019 yılında dünyada havacılık endüstrisi alanında kalite standartlarını belirleyen, kuralları koyan, sertifikasyon süreçlerini yöneten ve denetleyen Uluslararası Havacılık Kalite Grubu (IAQG)’nin Avrupa Bölgesine (EAQG) 11. üye olarak dahil oldu.

SAHA İstanbul

Bunu Paylaşın