İlk Millî Deniz Topu teslim edildi

MDN MEDIA

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş, ürettiği 76/62 milimetre Millî Deniz Topu’nu Açık Deniz Karakol Gemisi’ne teslim etti

Normalde yurtdışından temin edilen deniz topu, MKE A.Ş’nin girişimleri sayesinde Türkiye’de yerli imkânlarla üretildi. Kara testlerini tamamladıktan sonra, liman ve deniz testleri için TCG BEYKOZ’a entegre edildi. Başarılı geçen testlerin ardından MKE A.Ş, Millî Deniz Topu’nun ilk teslimatını Açık Deniz Karakol Gemisi’ne yaptı.

İhracatı da yapılacak

MKE A.Ş Millî Deniz Topu’nu, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi kapsamında üretilen ikinci gemiye ve MİLGEM 6,7 ve 8’inci gemilerine üretmek için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile sözleşme imzaladı. MKE A.Ş’nin bir sonraki adımı ise, Millî Deniz Topları’nı yurtdışına ihraç etmek olacak.

Bir sonraki proje 127 milimetrelik Deniz Topu

Dakikada 80 atıma ulaşan, 20 kilometre menzile sahip olan ve 12 ayda üretilen Millî Deniz Topu’nun başarısının ardından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü MKE A.Ş tarafından üretilecek 127 milimetre Deniz Topu için geliştirme çalışmalarına başladı.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın