Kraliyet Donanması’nın ilk kadın amirali komutayı devraldı

MDN İstanbul

İngiltere Kraliyet Donanması’nında bir ilk yaşandı. Kıdemli Kraliyet Donanması subayı Judith Helen “Jude” Terry, Kraliyet Donanması tarihindeki ilk kadın amiral oldu.

İngiltere’de ve uluslararası sularda yaklaşık 25 yıldır ülkesine hizmet veren 48 yaşındaki Jersey’li Terry, Halk Eğitim Direktörü ve Deniz Sekreteri görevine getirildi.

Bu görev, Tümamiral’i 40 binden fazla düzenli ve yedek denizcilerden oluşan Kraliyet Deniz Piyadeleri’nin yanı sıra Kraliyet Filosu Yardımcı Birliği’nden, memurlardan ve müteahhitlerden de sorumlu kılıyor.

Portsmouth’daki HMS Victory gemisinde düzenlenen tören sonrası görevi selefi Tümamiral Phil Hally’den devralan Terry, Kraliyet Donanması’nın kapsamlı dönüşüm programı kapsamında yapılan değişiklikleri devam ettirecek ve geliştirecek.

Amiral Terry Kraliyet Donanması’nın filosunu 2040’a kadar yeni nesil fırkateyn sınıfları ve muhriplerle doldururken aynı zamanda denizcilerin de bu dönüşüm sürecine adapte edilmesinden sorumlu.

Törende konuşan Amiral Terry, “Dünya, insanların cinsiyetleri ne olursa olsun kariyerleri ve hayatlarından ne istedikleri konusunda bir değişim yaşıyor ve Donanma’nın da bu değişimi desteklemek adına organizasyonumuzu modernleştirmeye yönelik çalışmalar yapması gerekiyor. Çeşitli ve kapsayıcı bir işgücü herkes için daha iyi bir ortam sunarken aynı zamanda kanıtlanmış daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacak. Modern yaklaşımları kullanarak olabileceğimizin en iyisi olmamıza yardımcı olmak ve selefimin hâlihazırda yapmış olduğu işi geliştirerek ekibime liderlik etmeyi dört gözle bekliyorum,” dedi.

Amiral Terry hakkında konuşan İngiltere Kraliyet Donanması Komutanı Amiral Sir Ben Key, “Bugün, ülkesine hizmet eden tüm harika kadınların bir örneğini ve kendisini takip edenler için bir rol modelini görüyoruz,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın