İklim Hedefi Hızlandırma Programı başladı

MDN İstanbul

Oniki bin imzacısı ile dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact’in 25 ülkede eş zamanlı olarak yürüteceği İklim Hedefi Hızlandırma Programı Türkiye’de de başladı. 2021 yılının Aralık ayında sona ermesi planlanan program ile katılımcı şirketlere 1.5°C hedefi ile uyumlu ve bilime dayalı emisyon hedefleri belirleme süreçlerinde gereken bilgi ve beceri sağlanması hedefleniyor. İklim Hedefi Hızlandırma Programı “net sıfıra” geçiş yolunda şirketlerin ihtiyaç duyacağı stratejileri oluşturmaları için bir yol haritası da sunulacak.

İlginizi çekebilir:    Amonyak iklim değişikliğini önleyebilir

Farklı büyüklük ve sektörden şirketlerin dâhil olacağı programa; Akis Gyo, Anadolu Efes, Bantboru, Çimsa, Egemet, Elif Plastik, Kazan Soda, Koç Holding, Kordsa, Mavi Giyim, Originn, Penti, Tekfen Holding, TOYO Matbaa, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Yaşar Holding, Yorglass ve Zorlu Enerji katılacak.

Program iki farklı içerik sunuyor
Bilim Temelli Hedef (Science-Based Targets) belirleme metodolojisine ilişkin KOBİ ve büyük şirketlere yönelik farklılaşmış içerikler sunan program sayesinde şirketler teknik seviyede bilgi içeren çevrimiçi akademi oturumlarını takip edecek, gerçekleşecek atölye çalışmaları ile kapasite geliştirebilecek, ülke düzeyinde paydaşlar arası üst düzey toplantılara katılabilecekler ve 2050’ye kadar net sıfıra ulaşmak için bilime dayalı emisyon azaltma hedeflerini belirlemek için ihtiyaç duydukları yol haritasını oluşturabilecekler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın