İkinci dalga paniği lojistik depolarını dolduruyor

MDN İstanbul

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Almanya’da üreticiler ve işletmeler, olası tedbirler öncesi ihtiyaçlarını erken temin etmeye yöneldi ve depolar hızla dolmaya başladı. Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı Almanya’da da üretici ve perakendecilerin, olası karantina uygulamaları öncesinde ihtiyacını erken temin etmeye çalıştığını ve depolara stok yapmaya başladıklarını belirten Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, pandeminin başında hızla alınan önlemlerin tedarik zincirinde aksamalara yol açtığını hatırlattı ve “Bu süreçte fabrikalar üretimi durdu, stoklar azaldığı için raflar boşaldı. Dolayısıyla özellikle yurtdışından getirilen ürün ve hammaddelerin temininde zorluk yaşamak istemeyenler, stoklarını güçlü tutarak muhtemel karantina uygulamaları öncesi hazırlık yapıyor,” dedi.

Çelikel, bu durumun depo ihtiyacını öne çıkardığına dikkat çekerek, Almanya’daki depolarda doluluk oranlarının yüzde 80’e ulaştığını açıkladı. Mannheim ve Krefeld’deki depoları başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarındaki diğer anlaşmalı depolarında Türk ihracatçılarına öncelik tanıdıklarını belirten Çelikel, “Böylece Almanya gibi 1,1 trilyon euroluk önemli bir pazarda ihracatçılarımıza rekabet avantajı sağlıyoruz. Gıda, tekstil, otomotiv ve kimyasal madde ürünlerini teslimata kadar güvenli ve hijyen kurallarına uygun şekilde depoluyoruz,’’ şeklinde konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın