İki sabit koin’e ilk kez 1’e 1 oranda takas imkânı

MDN İstanbul

Türkiye’den ve dünyadan uzmanların, blockchain endüstrisinin geleceğini değerlendirdiği Avrasya Blockhain Zirvesi (Eurasia Blockchain Summit), 18-19 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’den ve dünyadan liderleri, sektör profesyonellerini, yatırımcıları ve girişimcileri buluşturan Zirve’de; kriptopara teknolojileri, blockchain’in potansiyeli ve geleceği, Doğu ve Batı blockchain uygulamalarındaki farklılıklar, genç nesillerin bu alanda eğitilmesinin önemi gibi konular tartışıldı.

Zirve’de, varlıkları dijitalleştirip mobilize eden fintech şirketi Paxos Global PTE Ltd ile ABD kaynaklı blockchain startup şirketi Stable Universal birlikte yaptıkları açıklamayla, HUSD ile PAX’ın 1’e 1 oranla Huobi Global’de yer alacağını duyurdular. Böylelikle tarihte ilk kez iki sabit koin 1’e 1 oranla erişilebilir halde olarak açık dolaşıma imkân vermiş olacaklar. Benzer fonksiyonellik yakın bir zaman içerisinde Paxos platformunda da uygulamaya konulacak.

17 Ekim 2019 tarihi itibarı ile Huobi Global müşterileri, hiçbir komisyon ödemeden 1’e 1 şekilde HUSD ile PAX arasında geçiş yapabilmeye başladılar. Bu yeni fonksiyonellik Stable Universal ile Paxos Global arasındaki anlaşma doğrultusunda hayata geçirilirken Huobi Global de, volatiliteye karşı güvenceli bir şekilde pazarda 1’e 1 sabit koin takasını ilk kez sunarak likiditeye katkıda bulunmuş olacak. “Sabit koinler pazarı, kripto para birimleri pazarına ilave bir güven sağlıyor. Huobi olarak ise uyum sağlama, likidite ve kredilendirme konusunda HUSD projesinden en üst standartların oluşmasını bekliyoruz,” diyen Huobi Global CEO’su Livio Weng, “Bu anlaşma, sabit koinler için hem bir köprü hem de liderlik anlamı taşıyor. Topluluğumuz için önemli bir amaca hizmet ediyor ve bu fonksiyonelliği kullanıcılarımıza sunabilmiş olmaktan gurur duyuyoruz,” dedi.

Bunu Paylaşın