ICS: Korona virüsün haftalık zararı 350 milyon dolar

MDN İstanbul

Virüs salgını denizcilik sektörüne ciddi zararlar veriyor ve endüstri, hükümetlerin uyguladıkları kurallara göre ticaretlerini sürdürürken virüsün yayılmasının önlemesine yardımcı olmak adına Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile işbirliği içerisinde.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), korona virüsün (COVID-19) nakliye sektörüne haftalık 350 milyon dolarlık zarara mâl olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

ICS Genel Sekreteri Guy Platten, WHO ile görüşmek ve COVID-19’un sektör üzerindeki etkilerini tartışmak üzere beraberinde endüstri liderlerinden oluşan bir heyet ile Cenevre’ye gitti.

ICS, salgın sonucunda 350 binden fazla konteynerin küresel ticaretten kaldırıldığını tahmin ediyor.

Küresel tedarik zincirleri virüsten olumsuz etkilenmeye devam ediyor ve limanlarda, mürettebat değişikliklerinde gemilerin karantinaya alınması, denizcilerin ve yolcuların sağlığının korunması konusunda eksiklikler devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Platten, ‘’WHO ile gemiler üzerindeki sağlık tehditlerini kontrol altına almaya yönelik en iyi uygulamaları değerlendirmek ve iyileştirmek için bir işbirliğine başlıyoruz. Özellikle kruvaziyer endüstrisi son derece gelişmiş uygulamalara ve prosedürlere sahip. Bu uygulamaları denizcilikte daha geniş kapsamlı kullanabilmenin pratik yollarını arıyoruz. Bu çabanın, acil bir sağlık durumu sırasında gemilere ulaşırken kıyıdaki yetkililere netlik ve tutarlılık sağlamaya yardımcı olacağını umuyoruz. Bu durumun düzelmesinin yanı sıra, hem Çinlilere hem de denizcilik endüstrisine iyileşmelerinde yardımcı olan güçlü bir aktör olmayı istemekteyiz,” dedi.

ICS, virüsten korunmak için, bütün üyelerine WHO’nun enfeksiyon riskini nasıl sınırlandıracakları hakkındaki yönergelerini izlemelerini de tavsiye etti.

Bunu Paylaşın