İstanbul Senin-Deniz Çalıştayı ile kentin ulaşım sorununa çözüm aranıyor

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin deniz ulaşım sorunları ve buna yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı ‘İstanbul Senin-Deniz Çalıştayı’nı düzenleniyor. Haliç Tersanesi’nde, İBB ve iştiraki Şehir Hatları A.Ş. tarafından; şehir içi ulaşımda deniz payının artırılmasının ele alınacağı ve yol haritasının belirleneceği Çalıştay’ın açış konuşmaları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş gerçekleştirdi. Ekrem İmamoğlu konuşmasında, Ocak ayının ilk haftasında Kanal İstanbul konulu bir çalıştayın gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Deniz ulaşımına yönelik sorun ve çözüm önerilerinin etraflıca masaya yatırılacağı Çalıştay’da, akademisyenler, gazeteciler, meslek odaları, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve deniz sektörü temsilcilerinin yer alacağı 300’ün üzerinde katılımcı bir araya geldi.

Çözüm ve projeler konuşulacak

Deniz Çalıştayı’nda, ‘İstanbul’da Deniz Ulaşımı’, ‘Kanal İstanbul’, ‘İstanbul Deniz Kültürü’ başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Alanında uzman akademisyen, araştırmacı ve sektör yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı Çalıştay’da, toplu ulaşımda deniz payının artırılması, deprem sonrası deniz yönetimi, iklim değişikliğinin deniz ile etkileşimi ve deniz hukuku çerçevesinde ortak akıl doğrultusunda çözüm ve proje önerileri sunulacak.

Çalıştayda, Prof. Dr. Reşat Baykal, Prof. Dr. Mustafa İnsel, Prof. Dr. Cemal Saydam, Doç. Dr. Jale Nur Ece, Dr. İsmail Hakkı Acar, Dr. Sinan Yardım, bağımsız araştırmacı Cihan Uzunçarşılı Baysal, Yüksek Mühendis Tansel Timur İstanbul’da deniz ulaşımını tüm yönleriyle değerlendirecek isimler olacak.
Yazar, şair, gazeteci, araştırmacı, tiyatro oyuncusu ve deniz tutkunu Sunay Akın ve emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de deniz kültürü konularında katkı sunacağı Çalıştay’da, Prof. Dr. Haluk Gerçek, Dr. Kaptan Özkan Poyraz moderatörlük görevlerini üstlenecekler.

3 ana oturum altında 10 tematik başlığın ele alınacağı Çalıştay programı şu şekilde olacak:

Oturum – İSTANBUL’DA DENİZ ULAŞIMI
Moderatör – Dr. Kaptan Özkan Poyraz

Konuşmacılar: a-İstanbul’da Kent İçi Deniz Ulaşımının Dünü, Bugünü ve Yarını – Prof. Dr. Reşat Baykalb-Kent İçi Ulaşımında Deniz Ulaşımının Planlammas: İlkeler – Yaklaşımlar – Yük. Müh. Tansel Timurc- Ulaşımda Entegrasyon, Deniz&Kara Bütünleşmesi – Dr. İsmail Hakkı Acard-Kentsel Alanlarda Deniz Ulaştırma Teknolojileri ve Çevre Etkileri – Prof. Dr. Mustafa İnsel
Oturum – KANAL İSTANBUL
Moderatör – Prof. Dr. Haluk Gerçek a-Türk Boğazlarının Geçiş Rejiminin Tarihsel Süreci, Montrö Sözleşmesinin Önemi ve İstanbulBoğazlarında Meydana Gelen Deniz Kazalarının Değerlendirilmesi – Doç. Dr. Jale Nur Eceb-Kanal İstanbul Neden Olmaz – Prof. Dr. Cemal Saydamc-Kanal İstanbul Karşısında Yerel Halk ve Başka Bir Kent Tahayyülü – Araştırmacı Cihan Uzunçarşılı Baysal
Oturum – İSTANBUL DENİZ KÜLTÜRÜ
Moderatör – Prof. Dr. Haluk GerçekKonuşmacılar:a-İstanbul Deniz Kültürü – Yazar Sunay Akınb-Deniz ve Spor – Dr. Sinan Yardımc-21. Yüzyılda İstanbul’un Denizle Bütünleşmesi – Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz

Bunu Paylaşın