İBB, Boğaz’ı kirleten atık sular için çalışmalara başladı

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yıllardır arıtma tesisine bağlanamadığı için Boğaz’ı kirleten Sarıyer’deki 4 ayrı nokta için atık su çalışması başlattı.

İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Boğaz’a, Marmara Denizi’ne ve Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerde, sahillerdeki atık su girişini tamamen kesmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Yeni Mahalle Karakütük Caddesi’nde kolektörlerin topladığı atık suların, arıtma tesisine ulaştırılması için gerekli bağlantıların uzun yıllardır yapılmaması sebebiyle 3 bölgede denize atık su girişi oluyor.

İSKİ, vatandaşların şikayetleri ve zaman zaman oluşan kötü koku sebebiyle bu sorunun giderilmesi için çalışma başlattı. Sarıyer’in Yeni Mahalle ve Büyükdere’de semtlerinde işin proje çalışmaları tamamlandı. Yatırımın tamamlanması için yüklenici firmaya talimat verildi.

İş kapsamında; bölgede 870 metre uzunluğunda, 300-600 mm çaplarında, yerin 3 ila 7 metre derinliğinde atık su bağlantı hattı inşa edilecek. Böylece, atık su kolektörleri ile toplanan sular, denize karışmadan Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak.

Öte yandan, Sarıyer Büyükdere Mahallesi Çayırbaşı ve Meserburnu Caddeleri’nde de aynı şekilde yıllardır denize atık su girişi yapılıyor. Bu nokta için de çalışma başlatan İSKİ, projeyi tamamladı. Anıtlar Kurulu’ndan kazı için gerekli izinlerin alındığı projede, 14 Eylül 2020 tarihinde imalat kazısı başlayacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın