Hyundai Tersanesi balast suyu olmayan gemi inşa ediyor

MDN İstanbul

Hyundai Mipo Tersanesi, gemiler için deniz canlısı ekosistemlerini koruma hususunda çığır açacak, balast suyu olmayan bir tasarım geliştirdiğini açıkladı. Balast veya balast suyu kavramı, geminin dengede kalmasını sağlamak açısından, gemi gövdesinin içerisine yerleşik tanklara pompalanan suyu ifade ediyor. Balast suyu genel olarak, geminin yükü limanda boşaltılırken içeriye alınıyor. Yükün ekstra ağırlığının yokluğunda, geminin draftı (gövdenin en alt kısmıyla su yüzeyi çizgisinin arasındaki mesafe) azalıyor ki bu da geminin dengesizliğe karşı daha korumasız bir hâle gelmesine neden oluyor. Balast suyu daha sonra, geminin üzerine yüklenen yükle orantılı olarak denize boşaltılıyor.

Balast suyu gemiye, içindeki birtakım mikro organizma, bitki ve bazen binlerce kilometre uzaktaki deniz ekosistemlerine (ki bu sistemlere yabancı birçok başka türün karışmasına neden oluyor) bırakılan diğer canlı varlıklarla birlikte geldiği için; bu uygulama, yapılması elzem olmasına rağmen, çevre açısından çok zararlı olarak atfediliyor.

Hyundai Mipo Tersanesi’nin sunduğu çözüm ise, geminin tasarımını yeniden planlamak üzerine kurulu. Normalde geminin arka kısmına konuşlandırılan kaptan kabini öne alınarak kıç ve pruva daha dengeli, dolayısıyla da gemi daha stabil bir hâle getiriliyor. Balast suyu olmayan gemiler bunun yanında daha düşük üretim maliyetleri, artırılmış yük kapasitesi ve düşük güç sarfiyatı gibi başka birtakım avantajları da beraberinde getiriyor.

Bu tasarım planı, Alman firması Bernhard Schulte için geçtiğimiz yılın sonunda üretimine başlanan, 7500 m3’lük LNG ikmal gemisine uygulandı. Hyundai Mipo Tersanesi gemiyi bu yılın Eylül ayında tamamlamayı hedefliyor.

Bunu Paylaşın