Hurtigruten, yakıt olarak ölü balık kullanacak

MDN İstanbul

Hurtigruten, ölü balık ve diğer organik atıklardan yapılan iklim dostu sıvılaştırılmış biyogaz (LBG) satın almak için, Norveç merkezli Biokraft ile bir tedarik anlaşması imzaladı. Çok yıllı anlaşma, Hurtigruten’in gemilerinin bir kısmını, LBG tarafından desteklenen dünyanın ilk yolcu gemisi yapacak.

Gemide LBG kullanmak için Hurtigruten, en az altı gemisini gazla çalışan dizel motorlar ve akü hibrit sistemleri ile yeniden güçlendirecek. Sıvılaştırılmış biyogaz sıvılaştırılmış doğal gaz ile aynı tanklarda ve motorlarda karıştırılabiliyor ve de kullanılabiliyor; böylece gemiler LNG ve LBG kombinasyonu ile de çalışabiliyor.

LBG, halihazırda mevcut olan en çevre dostu sıvı yakıt olarak karayolu taşımacılığında niş bir çözüm olarak kullanılmakta. Biokraft’a göre Kuzey Avrupa ve Norveç, istikrarlı bir organik atık akışı üreten büyük balıkçılık ve ormancılık sektörleri nedeniyle dünyayı biyogaz üretimine yönlendirmek için iyi bir konumda bulunuyor. LBG yandığında, sera gazı emisyonlarında net bir azalma yaratıyor.

Bunu Paylaşın