HMM, yeni metanol siparişlerine hazırlanıyor

MDN İstanbul

Güney Koreli denizcilik şirketi Hyundai Merchant Marine HMM, büyüme stratejisinin bir parçası olarak alternatif yakıtlarla çalışan konteyner gemileri için yeni bir sipariş hazırlığında. H

Şirket temmuz ayında açıkladığı stratejisini, çevre dostu gemilerinin mevcut kapasiteleri olan 820.000 TEU’dan 2026 yılına kadar 1,2 milyon TEU’ya çıkarılması da dâhil olacak şekilde gelecekteki yatırımları için toplamda 11,3 milyar dolar tahsis edeceği şeklinde duyurdu.

Yeşil gemiler inşa etme yolunda çalışmaların artığı denizcilik endüstrisinde bu gemileri inşa etmek için muhtemel aday tersaneler, Güney Kore hükûmetinin denizcilik ve gemi inşa sektörlerini birbirine bağlama ve tersanelerin işini güvence altına alma stratejisine uygun olarak Güney Kore gemi inşa endüstrinin önde gelen şirketleri arasından belirlenecek.

Şirketin şimdiye kadar dört tersaneye teklif verdiği açıklandı. Bunlar;  Hyundai Heavy Industries (HHI), Samsung Heavy Industries (SHI), Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) ve HJ Shipbuilding and Construction. Tersanelerden, 2025 ile 2026 yılları arasında teslim edilmesi planlanan dokuz adede kadar 8.000 TEU metanol yakıtlı gemilik bir parti için fiyat vermeleri talep edildi.

İlginizi çekebilir: 

HMM, dünyanın en büyük konteyner gemisini suya indirdi

HMM, belirlenen konteyner gemilerinin boyutunu henüz açıklamadı. Şirket, denizcilik endüstrisi için alternatif yakıt olarak metanolü destekleyen Avrupalı ​​ve Asyalı şirketler olan Maersk, CMA CGM ve COSCO’nun yolunda ilerliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın