HMM Algeciras rekor kırdı

MDN İstanbul

Güney Kore merkezli konteyner hattı Hyundai Merchant Marine (HMM)’e ait dünyanın en büyük konteyner gemisi olan HMM Algeciras, cuma günü tam yük kapasitesi ile Çin’in Yantian Limanı’ndan Avrupa’ya hareket etti.

HMM Ageciras, 28 Nisan’da Busan’ın yeni Limanı’na giriş yaptı. İki gün sonra 7 bin 156 TEU yük ile ayrılan ve geçen hafta Çin’de Ningbo ve Şangay’dan geçen gemi daha sonra Yantian Limanı’na uğrayarak buradan dünya rekoru olan 19 bin 621 TEU’luk yük ile Avrupa’ya doğru yola çıktı.

Önceki rekor Cenevre merkezli nakliye şirketi MSC’nin 23 bin 756 TEU kapasiteli gemisi Gülsun’a aitti. Gemi 19 bin 574 TEU kapasitede yük taşımıştı. HMM Algeciras bu sayının 47 TEU üstüne çıkmış oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, HMM Algeciras’ın 24 bin TEU’ya kadar yük taşıyabileceğini fakat güvenli çalışma ve kargo ağırlığı göz önüne alındığında 19 bin 600 TEU’nun genellikle uygun olacağı belirtildi.

HMM, bu yıl eylül ayına kadar Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ve Samsung Heavy Industries’ten 12 adet 24 bin TEU’luk gemi ve önümüzdeki yıl Hyundai Heavy Industries’ten 8 adet 16 bin TEU’luk gemi teslim alacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın