Hindistan’da otonom projesi

MDN İstanbul

Hindistan merkezli Cochin Tersanesi (CSL), Norveli ASKO Maritime şirketi için inşa edilmesi planlanan iki elektrikli otonom feribottan ilki için gemi omurgasını kızağa alma töreni düzenledi.

CSL, roll-on/roll-off (RoRo) gemilerinin denizcilik sektöründe türünün ilk örneği olduğunu iddia ediyor. Her iki geminin de akülü elektrik tahrik sistemi bulunacak. Gemiler Oslo Fiyordu’nda ASKO’ya ait dağıtım merkezleri arasında görevlendirilmek üzere tasarlandı.

İki şirket arasında Temmuz 2020’de imzalanan gemi inşa projesinin bir kısmı da Norveç hükümeti tarafından destekleniyor. Elektrikli RoRo projesi ile Oslo fiyortları boyunca emisyonsuz taşımacılık gerçekleştirmek amaçlanıyor.

İlk etapta 1.846 kWh kapasiteli bataryalar ile çalışacak olan 67 metre uzunluğundaki RoRo’lar, Norveç’te geçekleştirilecek saha denemeleri ve otonom ekipmanların devreye alınmasının ardından fiyortlar arasından tam kapasiteli Standart AB treyler taşıyabilen tam otonom feribotlar olarak hizmet verecekler.

DNV tarafından klaslanma işlemleri yürütülen gemilerde Kongsberg sistemleri kullanılacak ve tasarımları Norveçli Naval Dynamics tarafından geliştirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın