Hindistan uçak gemisini deniyor

MDN İstanbul

Hindistan Donanması için inşa edilen yerli uçak gemisi IAC-1 ilk deniz denemelerine başladı. Geminin adı Vikrant olacak.

Cochin Tersanesi tarafından inşa edilen uçak gemisinde, yerli olarak geliştirilen Rus MiG-29K ve LCA (Donanma) karışımı olan savaş uçakları konuşlandırılabilecek. Ayrıca, Kamov 31 ve yerli olarak geliştirilen ALH helikopterleri kullanılacak.

Gemideki tüm silah sistemleri, Tata Power tarafından üretilen özgün bir Savaş Yönetim Sistemi ile entegre edilecek.

Vikrant’ın dört LM2500 gaz türbini, ana dişli kutuları, şaftları ve kontrol edilebilir pitch pervaneleri ve bunların entegre kontrol sistemlerini kapsayan havza denemeleri tamamlandı.

Ayrıca, dümen donanımı, klima santralleri, kompresörler, santrifüjler, 60 kritik pompanın tamamı, enerji üretim ve dağıtım sistemi, ana makine yangın söndürme ve su tahliye sistemleri, güverte makineleri gibi ana yardımcı ekipman ve sistemler ile tüm iç iletişim ekipmanları da test edildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın