Hidrojenle çalışacak gemilerde MAN GenSets motorları kullanılacak

MDN MEDIA

Samskip SeaShuttle için inşa edilen ve hidrojenle çalışacak olan feeder konteyner gemilerinde, yedek olarak dizel-elektrik tahrikli MAN 175D GenSets motorları kullanılacak

Hindistan merkezli Cochin Tersanesi (CSL), Samskip Group için inşa ettiği iki kısa deniz feeder konteyner gemileri için, 2×2 MAN 12V 175D-MEV GenSets siparişi verdi. SeaShuttle projesi olarak bilinen proje kapsamında, 3.2 MW hidrojen yakıt-hücresi bazlı enerji sistemiyle çalışacak olan gemilerde, MAN GenSets dizel-elektrik tahrik teçhizatı yedek sistem olarak bulunacak.

Samskip Norveç’in CEO’su Are Gråthen, çevreci lojistiği kolaylaştırma stratejisinin bir parçası olarak, SeaShuttle girişiminin öncüsü olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Bu projenin emisyonsuz konteyner nakliyesinin gerçeğe dönüşmesi için bir platform oluşturduğunu ekledi. COP26 Clydebank Beyannamesi çerçevesinde SeaShuttle’ın, Avrupa’nın ilk yeşil koridorlarından birini oluşturacağını da dile getirdi.

MAN SCR Sistemi entegre edilmiş, düşük emisyonlu motorları tedarik edecek olan MAN Energy Solutions’ın Yüksek Hız Müdürü Florian Keiler, bu projenin çevre dostu nakliyeye yeni standartlar getiren bir proje olduğunu ve kendi motorlarının da HVO ve B100 gibi biyo-yakıtlarla çalışabilen motorlar olduğunu söyledi.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın