Hidrojen yakıtlı ilk feribot suya indirildi

MDN İstanbul

Dünyanın hidrojenle çalışan ilk feribotu Tuzla’da suya indirildi. Norse Grup Şirketleri ve Norveç merkezli Westcon Tersanesi’nin ortak projesi olan dünyanın hidrojenle çalışan ilk feribotu NB14-Hydra, Tuzla’daki Selah Tersanesi’nde düzenlenen törenle suya indirildi. Tamamen hidrojenle çalışacak olan feribot 82 metre boy ve 17 metre genişlikle 80 araba ve 299 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Norse Grup Şirketleri, ana dizaynı LMG tarafından gerçekleştirilen hidrojen yakıtlı feribot projesinin inşa sürecinin yanı sıra dizayn çalışmalarında da yer aldı. Projenin detay tasarımları, üç boyutlu modellemeleri ve üretim resimleri grup şirketi olan Norse Dizayn tarafından hazırlandı.

Şirketlerin ortak yürüttüğü iki eş gemiyi kapsayan proje dâhilindeki ilk feribot olan ve inşasına 2019 yılında başlanan Nesvik ise 23 Temmuz 2020 tarihinde suyla buluşmuştu. Feribot, elektrikli olmasının yanı sıra hidrojenle çalışacak tüm donanıma da sahip olarak üretilmişti. Proje kapsamındaki ikinci feribot olan “Hydra” ise dünyada tamamen hidrojen ile çalışan ilk feribot olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın